Meny

Logga in!

Är du inte registrerad än? Anmäl dig till Stjärnjakten nu!

Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord!

Om stjärnjakten

Häng med i vår Stjärnjakt och tävla om en finalplats i en stafett i Falun eller Ulricehamn 2021. Tillsammans ska er klubb samla stjärnor genom att klara olika stjärnaktiviteter i tre nivåer – guld, silver och brons.

I år finns möjligheten att dra igång Stjärnjakten redan under sommaren. Deltagande föreningar kan då välja om de vill genomföra någon av stjärnorna under sommaren och på det sättet erbjuda en rolig sommaraktivitet på hemmaplan. När man väljer att starta och hur man vill planera in sina stjärnor i den ordinarie verksamheten är upp till varje förening. Sista datum för registrering av stjärnor är den 20 december.

Vår målsättning med Stjärnjakten är i första hand att skapa en rolig aktivitet för alla 9-12 åringar som ökar gemenskapen i gruppen genom att barnen har ett gemensamt mål att kämpa mot. Ett gemensamt mål där alla kan vara med, oavsett tidigare skiderfarenhet eller ambitionsnivå. Dessutom har ledare som deltagit tidigare år berättat om vilket enormt stöd innehållet i Stjärnjakten varit i deras planering av verksamheten, samt att det bidragit till ett ökat engagemang hos både barn och föräldrar.

Så går det till

Du registrerar din klubb via formuläret Anmäl din klubb. Klubben får då en användare som du använder varje gång en stjärnaktivitet ska redovisas i Stjärnjakten. Du kan enkelt redovisa direkt från en smartphone, både bild och film. Under Stjärnjakten som pågår till och med 20 december ska föreningen samla olika stjärnor, stjärnorna består av olika aktiviteter indelade i tre olika nivåer (guld, silver, brons). Det kan vara allt från att slå en kullerbytta med skidorna på till att diskutera vad som är en bra frukost eller genomföra en trekamp. Alla bilder, filmer och texter blir publika på denna sida.

Vi vet att snöförhållandena är väldigt varierande i vårt avlånga land, därför är det självklart okej att utföra skidrelaterade stjärnor på rullskidor eller skidgång.

En klubb som har många barn i åldern 9-12 år kan anmäla mer än ett lag i Stjärnjakten, för att aktiviteterna ska fungera så smidigt som möjligt. Men en klubb kan endast ha ett lag i finalen och lottas ett lag fram till finalen från en klubb med flera lag så är det bara de barnen som ingår i det laget som får åka till finalhelgen, inte övriga lag från klubben.

Samla stjärnor i Stjärnjakten

Totalt finns 30 olika stjärnaktiviteter som ska genomföras under säsongen, varje stjärnaktivitet belönas med en stjärna vilket gör att max antal stjärnor under säsongen är 30 st. Det gäller alltså att samla så många stjärnor som möjligt. Är du nyfiken på hur stjärnaktiviteterna ser ut kan du titta här!

Att ta sig till finalen

Tio föreningar får chansen att uppleva en oförglömlig finalhelg,
fem föreningar i Ulricehamn och fem i Falun. Finalpriset är för 18 barn och 3 ledare. Det finns möjlighet för fler barn eller ett antal anhöriga att följa med på egen bekostnad och i mån av plats på det bokade boendet.
I stafetten som föreningarna kommer få delta i, åker 4 barn i respektive lag. Varje förening får delta med två lag i det första heatet, sen körs ytterligare ett heat med resterande lag. Klubbarna uppmanas till att ha två tjejer och två killar i varje lag, samt att göra lagen så jämna som möjligt.

2020-10-15: Uppdaterad information gällande finalen pga Covid-19. Ulricehamn har tyvärr inte möjlighet att ta emot Stjärnjaktsfinalen.
Läs mer här!

Mer utförlig information kring finalen skickas till finallagen efter att de är uttagna.

Finallagen tas ut enlig följande – de tio lag som har samlat flest stjärnor fram till och med den 20 december går till final. Är det fler än sex lag som lyckats samla lika många stjärnor, så avgörs det genom lottning vilka som går till finalen. Finallagen presenteras den 21 december.

Information till föräldrar

Stjärna på Skidor följer Svenska Skidförbundets integritetspolicy i enlighet med GDPR. Deltagande i Stjärna på Skidor innebär godkännande  publicering av bilder på stjarnapaskidor.se/forening. Har du frågor om förbundets personuppgiftsbehandling kontakta gdpr@skidor.com

Ladda hem information till deltagande barns föräldrar här!

Här kan du läsa mer om vår integritetspolicy

Inspiration och bra träning

Svenska Skidförbundet vill inspirera till ungdomars skidintresse och vi ser Stjärnjakten som ett roligt komplement till den dagliga träningen. Som underlag för Stjärnjaktens aktiviteter ligger vårt utbildningsmaterial ”Bli en Stjärna på Skidor”. Vi vill med hjälp av utbildningsmaterialet visa att alla barn kan bli en Stjärna på Skidor – efter sina egna förutsättningar. Mer information om utbildningsmaterial finns på www.skidor.com

Covid 19

Tänk på att ha med rekommendationerna kring covid 19 i era planeringar av aktiviteterna.
Läs mer om Svenska Skidförbundets rekommendationer på skidor.com

Frågor angående Stjärna på Skidors Stjärnjakt

Jenny Limby
E-post: jenny.limby@skidor.com
Telefon: 070-370 00 93