Meny

Logga in!

Är du inte registrerad än? Anmäl dig till Stjärnjakten nu!

Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord!

Om stjärnjakten

Om Stjärna på Skidor
Häng med i vår Stjärnjakt och tävla om fina priser. Tillsammans ska er klubb samla stjärnor genom att klara olika stjärnaktiviteter i tre nivåer – guld, silver och brons.

Vår målsättning med Stjärnjakten är i första hand att skapa en rolig aktivitet för alla 9–12 åringar som ökar gemenskapen i gruppen genom att barnen har ett gemensamt mål att kämpa mot.

Stjärnjakten går ut på att föreningen samlar olika stjärnor, stjärnorna består av aktiviteter indelade i tre olika nivåer. Det kan vara allt från att testa på att göra en kullerbytta med skidorna på till att genomföra sprintdueller eller diskutera vilka spelregler i träningsgruppen. Genom att utföra stjärnorna kommer barnen få bra innehåll i träningen med stor rörelserikedom, lära sig mer om längdskidåkning samt bygga på gemenskapen.

Vi vet att snöförhållandena är väldigt varierande i vårt avlånga land, därför är det självklart okej att utföra skidrelaterade stjärnor på rullskidor eller genom skidgång.

En klubb som har många barn i åldern 9–12 år kan anmäla fler än ett lag i Stjärnjakten för att aktiviteterna ska fungera så smidigt som möjligt. Men en klubb kan endast ha ett lag i finalen. Lottas ett av lagen fram till finalen från en klubb med flera lag får bara de barn som ingår i det laget som lottats till final åka till finalhelgen, inte övriga lag från klubben.

Föreningarna kan om de vill gå med i Stjärnjakten redan från den 1 september. Med det upplägget ger vi valmöjligheten till alla föreningar att sprida ut aktiviteterna under en längre period, om så önskas.

Final

Stjärnjakten utmynnar i en final som genomförs i samband med världscupen i Falun den 15 – 17 mars. Fem föreningar får chansen att uppleva den oförglömliga finalhelgen.

Finallagen tas ut enlig följande – de fem lag som har samlat flest stjärnor fram till och med den 15 februari går till final. Är det fler än fem lag som lyckats samla lika många stjärnor, så avgörs det genom lottning vilka som går till finalen. Finallagen presenteras den 16 februari.

Information till föräldrar

Stjärna på Skidor följer Svenska Skidförbundets integritetspolicy i enlighet med GDPR. Deltagande i Stjärna på Skidor innebär godkännande  publicering av bilder på stjarnapaskidor.se/forening. Har du frågor om förbundets personuppgiftsbehandling kontakta gdpr@skidor.com

Ladda hem information till deltagande barns föräldrar här!

Här kan du läsa mer om vår integritetspolicy

Inspiration och bra träning

Svenska Skidförbundet vill inspirera till ungdomars skidintresse och vi ser Stjärnjakten som ett roligt komplement till den dagliga träningen. Som underlag för Stjärnjaktens aktiviteter ligger vårt utbildningsmaterial ”Bli en Stjärna på Skidor”. Vi vill med hjälp av utbildningsmaterialet visa att alla barn kan bli en Stjärna på Skidor – efter sina egna förutsättningar. Mer information om utbildningsmaterial finns på www.skidor.com

Några av stjärnorna i Stjärnjakten bidrar till värdegrundsarbete och kunskapsutveckling hos barnen. Utifrån det finns en lärgruppsplan framtagen. Genom redovisningen av utbildningstimmar har föreningen möjlighet att ta del av fler resurser genom RF/SISU. Missa inte det!
Lärgruppsplan Stjärna på skidor Stjärnjakten

Er information om lärgrupp, Folkbildning i förening | Svenska Skidförbundet (skidor.com)

Frågor angående Stjärna på Skidors Stjärnjakt

Jenny Limby
E-post: jenny.limby@skidor.com
Telefon: 070-370 00 93