Meny

Logga in!

Är du inte registrerad än? Anmäl dig till Stjärnjakten nu!

Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord!

Om stjärnjakten

Häng med i vår Stjärnjakt och tävla om fina priser. Tillsammans ska er klubb samla stjärnor genom att klara olika stjärnaktiviteter i tre nivåer – guld, silver och brons.

Vår målsättning med Stjärnjakten är i första hand att skapa en rolig aktivitet för alla 9–12 åringar som ökar gemenskapen i gruppen genom att barnen har ett gemensamt mål att kämpa mot.

Stjärnjakten går ut på att föreningen samlar olika stjärnor, stjärnorna består av aktiviteter indelade i tre olika nivåer. Det kan vara allt från att slå en kullerbytta med skidorna på till att diskutera kring hur man är en bra medtävlare eller att genomföra en discoträning. Genom att utföra stjärnorna kommer barnen få bra innehåll i träningen med stor rörelserikedom, lära sig mer om längdskidåkning samt bygga på gemenskapen.

Vi vet att snöförhållandena är väldigt varierande i vårt avlånga land, därför är det självklart okej att utföra skidrelaterade stjärnor på rullskidor eller genom skidgång.

En klubb som har många barn i åldern 9–12 år kan anmäla fler än ett lag i Stjärnjakten för att aktiviteterna ska fungera så smidigt som möjligt. Men en klubb kan endast ha ett lag i finalen. Lottas ett av lagen fram till finalen från en klubb med flera lag får bara de barn som ingår i det laget som lottats till final åka till finalhelgen, inte övriga lag från klubben.

Föreningarna kan om de vill gå med i Stjärnjakten redan från den 1 juni. Med det upplägget ger vi valmöjligheten till alla föreningar att sprida ut aktiviteterna under en längre period, om så önskas. När vi dessutom befinner oss i Coronatider ser vi stora fördelar med att föreningar erbjuder mer aktiviteter på hemmaplan under sommarhalvåret. Allra helst då många höjdpunkter som barnen sett framemot får ställas in, som större läger, tävlingar och cuper i andra idrotter. Självklart fungerar det ypperligt att hoppa på under hela sommar- höst- och vintersäsongen.

Final

Stjärnjakten utmynnar i en final som genomförs i samband med världscupen i Falun den 12 – 14 mars. Fem föreningar får chansen att uppleva den oförglömliga finalhelgen.

Finallagen Stjärnjakten 2021/2022 är:
Nässjö SKI
Göteborgs Skidklubb
Falu IK Skidklubb, vit
Bondsjöhöjdens IK
Sundbybergs IK

Stort grattis!

Information till föräldrar

Stjärna på Skidor följer Svenska Skidförbundets integritetspolicy i enlighet med GDPR. Deltagande i Stjärna på Skidor innebär godkännande  publicering av bilder på stjarnapaskidor.se/forening. Har du frågor om förbundets personuppgiftsbehandling kontakta gdpr@skidor.com

Ladda hem information till deltagande barns föräldrar här!

Här kan du läsa mer om vår integritetspolicy

Inspiration och bra träning

Svenska Skidförbundet vill inspirera till ungdomars skidintresse och vi ser Stjärnjakten som ett roligt komplement till den dagliga träningen. Som underlag för Stjärnjaktens aktiviteter ligger vårt utbildningsmaterial ”Bli en Stjärna på Skidor”. Vi vill med hjälp av utbildningsmaterialet visa att alla barn kan bli en Stjärna på Skidor – efter sina egna förutsättningar. Mer information om utbildningsmaterial finns på www.skidor.com

Covid 19

Tänk på att ha med rekommendationerna kring covid 19 i era planeringar av aktiviteterna.
Läs mer om Svenska Skidförbundets rekommendationer på skidor.com

Frågor angående Stjärna på Skidors Stjärnjakt

Jenny Limby
E-post: jenny.limby@skidor.com
Telefon: 070-370 00 93