Meny

Logga in!

Är du inte registrerad än? Anmäl dig till Stjärnjakten nu!

Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord!

Om stjärnjakten

Stjärnjakten 2019/20 är avslutad men nästa säsong startar upp redan till hösten, håll utkik både här på sidan och Svenska Skidförbundets sociala medier. Nedan är information från årets tävling. Alla uppgifter ligger kvar på sidan om ni vill få inspiration till aktiviteter under sommaren.

Vår målsättning med Stjärnjakten är i första hand att skapa en rolig aktivitet för alla 9-12 åringar som ökar gemenskapen i gruppen genom att barnen har ett gemensamt mål att kämpa mot. Ett gemensamt mål där alla kan vara med, oavsett tidigare skiderfarenhet eller ambitionsnivå. Av erfarenhet från tidigare år vet vi dessutom att Stjärnjakten bidragit till att fler barn håller ut säsongen, de vill vara med och genomföra alla stjärnor.

Så går det till

Du registrerar din klubb via formuläret Anmäl din klubb. Klubben får då en användare som du använder varje gång en stjärnaktivitet ska redovisas i Stjärnjakten. Nytt för i år är att du enkelt kan redovisa direkt från en smartphone, både bild och film. Under Stjärnjakten som pågår till och med 23 januari ska föreningen samla olika stjärnor, stjärnorna består av olika aktiviteter indelade i tre olika nivåer (guld, silver, brons). Det kan vara allt från att slå en kullerbytta med skidorna på till att diskutera kring vad som är bra mellanmål eller genomföra ett träningspass för föräldrar. Alla bilder, filmer och texter blir publika på denna sida.

Vi vet att snöförhållandena är väldigt varierande i vårt avlånga land, därför är det självklart okej att utföra skidrelaterade stjärnor på rullskidor eller skidgång och minimikravet för att kunna ta sig till den stora finalen kräver ingen snö.

En klubb som har många barn i åldern 9-12 år kan anmäla mer än ett lag i Stjärnjakten, för att aktiviteterna ska fungera så smidigt som möjligt. Men en klubb kan endast ha ett lag i finalen och lottas ett lag fram till finalen från en klubb med flera lag så är det bara de barnen som ingår i det laget som får åka till finalhelgen, inte övriga lag från klubben.

Samla stjärnor i Stjärnjakten

Totalt finns 30 olika stjärnaktiviteter som ska genomföras under säsongen, varje stjärnaktivitet belönas med en stjärna vilket gör att max antal stjärnor under säsongen är 30 st. Det gäller alltså att samla så många stjärnor som möjligt. Är du nyfiken på hur stjärnaktiviteterna ser ut kan du titta här!

Guldstjärnor från landslagsåkare

Fem av stjärnorna är guldstjärnor. De presenteras i film av landslagsåkarna Stina Nilsson, Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Viktor Thorn och Jens Burman. Dessa guldstjärnor blir extra viktiga när lag ska lottas till finalen.

Att ta sig till finalen i Östersund

Totalt kommer sex lag gå vidare till finalen som utgörs av en stafett inför fullsatta läktare när världseliten tävlar i Östersund under Tour 2020, 15-16 februari 2020. Finallagen tas ut enlig följande – de fem lag som har samlat flest stjärnor fram till och med den 23 januari går direkt till finalen. Är det fler än fem lag som lyckats samla lika många stjärnor, så avgörs det genom lottning vilka som går till finalen. Sen lottas även ett lag fram bland dem som lyckats samla in minimikravet för att nå finalen, nämligen alla fem guldstjärnor. Ett tips är alltså att göra alla guldstjärnor för att öka chansen att ta sig till finalen! Finallagen presenteras den 24 januari.

Information till föräldrar

Stjärna på Skidor följer Svenska Skidförbundets integritetspolicy i enlighet med GDPR. Deltagande i Stjärna på Skidor innebär godkännande  publicering av bilder på stjarnapaskidor.se/forening. Har du frågor om förbundets personuppgiftsbehandling kontakta gdpr@skidor.com
Ladda hem information till deltagande barns föräldrar här!
Här kan du läsa mer om vår integritetspolicy


Här kan du läsa mer om vår integritetspolicy

Inspiration och bra träning

Svenska Skidförbundet vill inspirera till ungdomars skidintresse och vi ser Stjärnjakten som ett roligt komplement till den dagliga träningen. Som underlag för Stjärnjaktens aktiviteter ligger vårt utbildningsmaterial ”Bli en Stjärna på Skidor”. Vi vill med hjälp av utbildningsmaterialet visa att alla barn kan bli en Stjärna på Skidor – efter sina egna förutsättningar. Mer information om utbildningsmaterial finns på www.skidor.com

Frågor angående Stjärna på Skidors Stjärnjakt

Jenny Limby
E-post: jenny.limby@skidor.com
Telefon: 070-370 00 93